Charmante kleine steden

In reisbrochures en toeristische gidsen gaat de aandacht vaak vooral uit naar de grotere steden van Zuid-Holland, zoals Rotterdam, Den Haag en Leiden. Dit is in onze optiek behoorlijk onterecht, omdat er talloze kleinere steden en plaatsen zijn die heel veel moois te bieden hebben. Toch heeft de beperkte aandacht voor dergelijke charmante kleine steden ook voordelen: als je ze bezoekt op deze route met het Tourist Day Ticket, zal het soms voelen alsof je ze bijna voor jezelf hebt!

Goedemorgen

Meer dan kaas en stroopwafels: Gouda

De naam Gouda is wereldberoemd, maar zeker buiten Nederland weten veel mensen niet dat er een mooi en gezellig stadje schuilgaat achter de naam van de kaas. Het historische stadscentrum leent zich uitstekend voor een bezoek aan een museum of een fijne wandeling, waarbij het oude stadhuis en de Goudse Waag blikvangers zijn. Toch is Gouda’s bekendste product nooit ver weg: op donderdagochtenden tussen april en september vinden er op de Markt traditionele kaasmarkten plaats, waar ook andere streekproducten te verkrijgen zijn.

Lees meer
Remco Poortvliet via Pixabay
Landmarks Created with Sketch.
Charmante kleine steden - Gouda - TDT

Goedemiddag

Bezoek de zilverstad Schoonhoven

Tegenwoordig is Schoonhoven nog maar een bescheiden plaats met een kleine 15.000 inwoners, midden in het uitgestrekte akkerland van het Groene Hart, maar deze oude vestingstad kent een rijke historie. Schoonhoven is namelijk al meer dan zevenhonderd jaar een centrum van de zilverindustrie en dit is nog steeds duidelijk te merken. Het pittoreske straatbeeld herbergt bovengemiddeld veel juweliers en zilverwerkplaatsen, terwijl het Nederlands Zilvermuseum ook in deze mooie plaats aan de Lek is gevestigd.

Lees meer
Stephan Tellier Photography via Beeldbank Schoonhoven
Zoo Created with Sketch.
Schoonhoven Tourist Day Ticket route

Goedenavond

Historisch waterknooppunt Dordrecht

Het zeer fotogenieke historische centrum van Dordrecht vormt een duidelijke herinnering aan het rijke verleden dat deze stad kent. Door zijn ligging aan het kruispunt tussen vier rivieren vormde Dordrecht honderden jaren lang een belangrijk knooppunt in de handel van onder andere wijn, hout en graan. Als je meer wilt doen dan de stad bekijken via een van de door de gemeente samengestelde wandelroutes als het Rondje Dordt, kun je een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum of het Huis van Gijn, waar je teruggevoerd zult worden in de tijd.

Lees meer
Photo by I on Unsplash
history
Dordrecht Tourist Day Ticket
Charmante kleine steden - TDT
Only
15 50

1 dag 1 route 1 ticket

Charmante kleine steden - TDT
Only
15 50

Tourist Day Ticket

  • Handig en alles-in-één: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vervoer van en naar de regio Rotterdam en Den Haag.
  • Kies uit zeven regionale opties
  • Vanaf slechts €2,05
Hoe werkt het?
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!