Een dag in de natuur

Met een Tourist Day Ticket kun je voor een vaste prijs een hele dag onbeperkt door heel Zuid-Holland reizen met de bus, tram, metro en waterbus. Deze provincie is tot de nok toe gevuld met spannende bezienswaardigheden, steden en attracties, dus dit kan een beetje overweldigend zijn. Om ervoor te zorgen dat je de maximale waarde uit je Tourist Day Ticket haalt, hebben we een aantal inspirerende routes samengesteld. Op deze route vind je enkele van de meest sfeervolle locaties om een mooie wandeling te maken!

Goedemorgen

Het klassieke Hollandse plaatje: Kinderdijk

Een stukje UNESCO Werelderfgoed op eigen bodem. Dát is de Kinderdijk. In dit polderlandschap waar de Noord en de Lek samenkomen vind je de Kinderdijkse molens. De 19 molens zijn boezemmolens en zijn voor zowel Nederlandse als internationale toeristen in trek. Het is een fotogenieke plek waar je uren kunt genieten van het Hollandse landschap. De molens zijn gebouwd om het water uit de polders omhoog te pompen naar hoger liggende wateren. In het gebied van de Kinderdijk kun prachtige wandelingen maken. Door het gebied lopen een aantal leuke wandelroutes.

Lees meer
adventure

Goedemiddag

Meer dan alleen de plas: Het Kralingse bos

Reis verder richting het groen van Rotterdam. Het Kralingse bos in het hart van Rotterdam is ruim 2 hectare groot en is een veelzijdig bos met veel recreatiemogelijkheden. Het recreatiegebied kreeg in 2007 de prijs voor de beste buitenruimte van Nederland en dat is niet voor niets. De meeste wandelaars lopen een rondje rondom de Kralingse plas, maar ook de buitenste ring van het bos is een aanrader om te bezoeken. In dit gebied vind je slingerende paden en wandel je langs eeuwenoude bomen. Ook vind je hier een hertenkamp en een kinderboerderij waar de kinderen kunnen verschillende dieren kunnen aaien. Ook is er in het bos een grote natuurspeeltuin met een klauterbos en een kabelbaan.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.

Goedenavond

Uitwaaien op het strand van Ouddorp

Een avondje uitwaaien? Dat kun je doen op het strand van Ouddorp. Dit 17 kilometer lange strand is erg schoon en wordt gezien als een van de mooiste stranden van Nederland. Op sommige delen is het strand wel zo’n honderden meters breed. Een heerlijk plek voor een avondwandeling dus. Ook als je even niet meer zo een zin hebt in een flinke wandeling, kun je aan het strand van Ouddorp terecht. Aan de kust vind je diverse hippe strandtenten, zoals Paal 10. Liever wat meer actie? De watersportliefhebber kan zijn of haar hart ophalen bij Brouwersdam. Hier kun je kitesurfen, blokarten, windsurfen en nog heel veel meer.

Lees meer
Page 1 Created with Sketch.
Atmosferische wandelingen route
Only
15 50

1 dag 1 route 1 ticket

Atmosferische wandelingen route
Only
15 50

Tourist Day Ticket

  • Handig en alles-in-één: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vervoer van en naar de regio Rotterdam en Den Haag.
  • Kies uit zeven regionale opties
  • Vanaf slechts €2,05
Hoe werkt het?
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!