Goedemorgen

Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Het Rijksmuseum van Oudheden is gevestigd in de historische stad Leiden en brengt archeologie en de Klassieke wereld tot leven. Via hun grote collectie kun je oude beschavingen verkennen, zoals de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, evenals de sporen die deze oude beschavingen in Nederland achterlieten. Het museum zelf heeft ook een rijke geschiedenis, want het vierde zijn 200ste verjaardag in 2018!

Lees meer
history
Rijksmuseum van Oudheden TDT

Goedemiddag

Jenevermuseum Schiedam

Na je bezoek aan het Oudhedenmuseum kun je terecht in het Jenevermuseum in Schiedam. Jenever is een traditionele Nederlandse sterke sterke drank, gedestilleerd uit jeneverbessen en vormde de inspiratie voor het van oorsprong Engelse gin. De jeneverindustrie bevond zich eeuwenlang grotendeels in Schiedam, wat het verhaal van jenever deels tot het verhaal van Schiedam maakt. Misschien kun je zelfs gaan voor een kleine proeverij, omdat je je door je Tourist Day Ticket geen zorgen hoeft te maken over het terug rijden. Vergeet ook een kijkje in het mooie historische centrum van Schiedam niet!

Lees meer
history
Historische musea tour Jenevermuseum - Tourist Day Ticket

Goedenavond

Goudse Waag

De naam Gouda is wereldberoemd om zijn kaas, hoewel de stad zelf ook zeer de moeite waard is. Je zou kunnen proberen om de wekelijkse Goudse kaasmarkten bij te wonen, maar het stadscentrum is ook zeer geschikt voor een ontspannen avondwandeling. Het centrale plein met de Waag (traditioneel weeghuis voor de markt) en het prachtige stadhuis is een uitstekende plek om te beginnen.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.
Goudse Waag Tourist Day Ticket
Historische musea bezoeken met het Tourist Day Ticket
Only
14 50

1 dag 1 route 1 ticket

Historische musea bezoeken met het Tourist Day Ticket
Only
14 50

Tourist Day Ticket

  • Handig en alles-in-één: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vervoer van en naar de regio Rotterdam en Den Haag.
  • Kies uit zeven regionale opties
  • Vanaf slechts €2,05
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!