Nederlands erfgoedtour

Met een Tourist Day Ticket kun je voor een vaste prijs een hele dag onbeperkt door heel Zuid-Holland reizen met de bus, tram, metro en waterbus. Deze provincie is tot de nok toe gevuld met spannende bezienswaardigheden, steden en attracties, dus dit kan een beetje overweldigend zijn. Om ervoor te zorgen dat je de maximale waarde uit je Tourist Day Ticket haalt, hebben we een aantal inspirerende routes samengesteld. Op deze route leer je van alles over de Nederlandse geschiedenis aan de hand van een aantal prachtige en belangrijke historische bezienswaardigheden!

Goedemorgen

Binnenhof en Ridderzaal Den Haag

Op het Binnenhof vind je de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Naast het spotten van Nederlandse politici kun je de prachtige historische gebouwen bewonderen en een rondleiding door dit belangrijke complex nemen. Vooral de Eerste Kamer en de Ridderzaal (13e-eeuwse ceremoniële zaal) zijn van binnenuit de moeite waard. Ben jij een fan van de merkwaardige mix tussen oude en nieuwe architectuur? De omliggende straten van Den Haag zijn ook zeer de moeite waard om te zien, waardoor je verzekerd bent van een spannende stadswandeling vol cultureel en politiek gezien belangrijke bezienswaardigheden.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.
Binnenhof en Ridderzaal TDT

Goedemiddag

Oude en Nieuwe Kerk Delft

Delft is een stad tussen Rotterdam en Den Haag die vooral bekend staat om zijn karakteristieke aardewerk en zijn technische universiteit. Het pittoreske en sfeervolle oude stadscentrum heeft twee imposante middeleeuwse kerken op een steenworp afstand van elkaar, die de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk worden genoemd. Deze kerken zijn zeer belangrijke monumenten, mede dankzij de mensen die erin begraven liggen. De Nieuwe Kerk huist zelfs de Koninklijke grafkelders.

Lees meer
Landmarks Created with Sketch.
Oude en Nieuwe Kerk Delft TDT

Goedenavond

Rondvaart in Schiedam

Schiedam is een heerlijke plek om de dag af te sluiten. Het charmante oude centrum van de stad is eeuwen oud en staat vol met bezienswaardigheden. Zo vind je hier de hoogste klassieke windmolens ter wereld! Als je op tijd aankomt, kun je zelfs gaan voor een ontspannende begeleide rondvaart, waarbij je langs alle belangrijke bezienswaardigheden dobbert en kunt genieten van de koele bries op het water.

Lees meer
boat
Rondvaart in Schiedam TDT
Nederlands erfgoed met het Tourist Day Ticket
Only
15 50

1 dag 1 route 1 ticket

Nederlands erfgoed met het Tourist Day Ticket
Only
15 50

Tourist Day Ticket

  • Handig en alles-in-één: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vervoer van en naar de regio Rotterdam en Den Haag.
  • Kies uit zeven regionale opties
  • Vanaf slechts €2,05
Hoe werkt het?
Close

Beste bezoeker, we horen graag uw mening over deze website! Wilt u daarom een aantal vragen beantwoorden wanneer u bijna klaar bent met uw bezoek?,

Via de knop:

Onderaan deze webpagina, heeft u direct toegang tot de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!